Kenniscentrum artikel lezen

"

Het instoken van een Altech speksteenkachel

Voordat u kunt gaan genieten van de heerlijke warmte van uw Altech speksteenkachel, is het van belang om de kachel in te stoken. Door de kachel in te stoken, krijgt het gebruikte cement de tijd om uit te harden. Hierdoor wordt de verbinding tussen het gietijzer en speksteen sterker. Als u dit niet doet is de kans aanwezig dat het speksteen gaat scheuren door het eventuele voorkomende vocht in steen. Deze scheurtjes hebben overigens geen effect op de levensduur van uw kachel, maar de garantie komt wel te vervallen wanneer deze procedure vooraf niet is doorlopen.

Waar moet ik op letten bij het instoken van een Altech speksteenkachel?

Het instoken van uw Altech kachel is niet veel anders dan de kachel aansteken via de Zwitserse stookmethode en hem vervolgens rustig laten uitbranden en afkoelen. Deze stappen herhaalt u 10 tot 12 keer. Goed om te weten is dat er tijdens dit proces van instoken condens kan ontstaan in de kachel. Dit is niet erg en zal echter na verloop van tijd vanzelf verdwijnen.
Tijdens het instoken is het, net als bij het aansteken van de kachel, belangrijk dat de luchtschuif volledig open staat. Kies daarbij voor licht en fijn gekloofd aanmaakhout zodat er snel veel warmte gegenereerd kan worden. Hoe sneller de kachel op temperatuur is, hoe sneller er trek gegenereerd wordt en hoe minder roet en condens er ontstaat. Dit houdt uw kachel, het rookkanaal en het milieu schoon en zo voorkomt u uiteindelijk problemen met het speksteen.

Garantie op uw Altech speksteenkachel

Om aanspraak te maken op de garantie voor uw Altech speksteenkachel is het niet alleen van belang dat u het instookproces opvolgt, maar is het eveneens belangrijk om de kachel binnen 14 dagen te registreren. Dit kunt u eenvoudig online doen op onze website.

Registreer uw Altech speksteenkachel

Nieuwste Kenniscentrum Berichten

Drie soorten warmteafgifte

Drie soorten warmteafgifte

De soorten warmteafgifte kun je onderscheiden in 3 soorten: stralingswarmte, convectiewarmte en accumulatiewarmte....